Huippukeittiöissä maailmalla uransa luoneet Toni Toivasen ja Juho Ekegrenin saapuvat Suomeen.
Suomalaiset keittiömestarit Toni Toivanen ja Juho Ekegren tuovat maailmanluokan osaamisensa kahden päivän ajaksi Helsingin Meripuistossa järjestettävälle À la Park -festivaalille elokuussa. Ainutlaatuinen ja intiimi fine dining -ravintola Koti tarjoilee tapahtumaa varten luodun menukokonaisuuden rajatulle asiakasmäärälle viidessä kattauksessa.
Kolmen Michelin-tähden ja viidesti maailman parhaaksi ravintolaksi valitun Noman kasvatti ja vastuuhenkilöihin lukeutuva Toivanen sekä samaisen ravintolan kokkien pyörittämän ja huikean suosion saavuttaneen hampurilaisravintola Poplin keittiöpäällikkönä työskentelevä Ekegren tutustuivat jo opiskeluaikoina sekä työskennellessään Hans Välimäen Chez Dominiquessa.
Kotiin Toivanen ja tuo mukanaan Nomassa kehittämiään tekniikoita ja makuja, jotka yhdistettynä suomalaisiin kauden raaka-aineisiin muodostavat festivaalikeittiössä menukokonaisuuden, jota ei ole mahdollista kokea missään muualla.
”On mahtavaa palata pitkän tauon jälkeen Suomeen kokkaamaan. Kotimaiset raaka-aineet tarjoavat paljon mahdollisuuksia ja yritän myös löytää aineksia, joita ei ole aiemmin käytetty Suomessa,” Toivanen hehkuttaa.
Koti avaa ovensa viiden etukäteen varattavan kattauksen verran ja ravintolan menu nautitaan pitkissä pöydissä yhteisölliseen communal table -tyyliin. Jokaiseen kattaukseen mahtuu vain 56 asiakasta.
”Unelmamme oli tarjota À la Parkin kävijöille täysin ainutlaatuinen ravintolakokemus. Se, että Toni ja Juho tuovat Helsinkiin jotain näin poikkeuksellista, on paljon enemmän kuin mistä osasimme haaveilla,” tapahtuman taustalla olevan Fullsteamin Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen komppaa.
Toivanen työskenteli Kööpenhaminan Nomassa ja sen Test Kitchenissä lähes vuosikymmenen ajan ja Ekegren on tullut tunnetuksi esimerkiksi vuonna 2019 Vuoden ravintolaksi valitun ja sittemmin ovensa sulkeneen Chapterin omistajana ja keittiömestarina.
Koti-ravintolan toteuttamisen À la Parkissa mahdollistaa Range Rover Suomi.
"À la Parkin autopääyhteistyökumppanina toimivaan Range Roveriin on aina liittynyt erityisyys sekä halu mahdollistaa eksklusiivisia ja ylellisiä kokemuksia. Ravintolaelämys meren äärellä kiteyttää sen, mihin Range Rover on aina uskonut - ruoka ja ajaminen voivat molemmat olla elämyksiä. Osana festivaalia Range Rover on mukana luomassa asiakkaille elämyksen, joissa ajaton ylellisyys, makunautinnot ja liikkuvuus kohtaavat uudella tavalla”, JLR Finlandin markkinointipäällikkö Jarkko Hiltula kertoo.
Koti by Toni Toivanen ja Juho Ekegren Pe 1.8. klo 17 ja 20 La 2.8. klo 14, 17 ja 20
Viiden ruokalajin menu: 119 euroa
Huomio: Hinta ei sisällä sisäänpääsyä festivaalialueelle. Jokaisen asiakkaan on ostettava festivaalilippu erikseen.
Liput ja lisäpalvelut:
www.lippu.fi/artist/alapark/