UUSI À LA PARK -FESTIVAALI TUO MUSIIKIN, RUOAN JA JUOMAN YHTEISEEN VALOKEILAAN HELSINGIN MERIPUISTOON

Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma koetaan 1.–2. elokuuta 2025 ja sen ravintolakattauksen kuratoi Pipsa Hurmerinta.

À la Park on kaikkia aisteja ruokkiva tapahtuma, joka tuo musiikin, ruoan ja juoman yhteiseen valokeilaan ensimmäistä kertaa Suomessa festivaalin muodossa. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Meripuistossa koetaan tarkoin suunniteltu musiikkiohjelma sekä kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat ravintolat.

À la Parkissa lavalle nousevat muun muassa ruotsalaistähti José González, kotimaisen popin suursuosikit BEHM, Ellinoora ja Samuli Putro sekä Anna Puun, Erinin ja Ida Paulin muodostama superyhtye Rodeo.

Festivaalikävijöiden makuhermoja hellivät esimerkiksi kuluvan vuoden kehutuimpiin ravintola-avauksiin kuuluva Maukku, kestosuosikkina tunnettu porvoolainen SicaPelle, juuri toisen juustokauppa-viinibaarin avannut Rolling Cheese sekä autenttisuudella ja suurilla mauilla vakuuttava Seksico, ja ravintolatarjonnasta ovat julki nyt ensimmäiset nimet. Laajan ruokakattauksen lisäksi tapahtumassa tullaan näkemään kiinnostava ja tasokas valikoima niin viinejä, cocktaileja kuin oluitakin.

Tapahtuman järjestää muun muassa Sideways- ja Provinssi-festivaalien takana oleva Fullsteam Agency ja tapahtuman ravintolakattauksen kuratoi keittiömestari, catering-yrittäjä ja mediapersoona Pipsa Hurmerinta.

"À la Park on syntynyt tekijöidensä intohimosta musiikkiin, ruokaan ja juomaan. Suomesta on puuttunut tapahtuma, joka yhdistää nämä nautinnolliset elementit tasapainoisella ja modernilla tavalla. Tavoitteena on luoda uusi vuosittainen kiintopiste kaupungin tapahtumakesään", Fullsteam Agencyn toimitusjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo.

Tapahtumalle haettiin esimerkkejä maailmalta ja suunnitteluvaiheessa toteutettiin laaja asiakastutkimus, jolla selvitettiin pääkaupunkiseudun asukkaiden odotuksia. Festivaali tekee myös tiivistä yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa: "On hienoa, että Helsinkiin meren äärelle syntyy uudenlaisella tavalla ruokaa, juomaa ja musiikkia yhdistävä tapahtumakonsepti tunnelmallista elokuuta elävöittämään. Tällaiset tapahtumapilotit luotettavien ja osaavien tapahtumakumppanien kanssa ovat tärkeä tapa luoda kaupunkiin uusia elämyksellisiä tapahtumia," Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström kertoo.


À LA PARK
pe–la 1.–2.8.2025 Helsinki, Meripuisto

Musiikki: JOSÉ GONZÁLEZ BEHM · DALINDEO · EGOTRIPPI ELLINOORA · RODEO · SAMULI PUTRO VESTERINEN YHTYEINEEN · YONA

Ruoka: MAUKKU · ROLLING CHEESE · SEKSICO · SICAPELLE + paljon lisäyksiä luvassa!

LIPUT: Ennakkomyynti ma 25.11. Klo 10–23.59 uutiskirjeen tilaajille (tilaa.alapark.fi) 2 päivää 139 EUR (+ tilausmaksu alk. 1,50 EUR + 0,65% tilauksesta) 1 päivä 79 EUR (+ tilausmaksu alk. 1,50 EUR + 0,65% tilauksesta) Julkimyynti ti 25.11. klo 10 alkaen (www.alapark.fi) 2 päivää 149 EUR (+ tilausmaksu alk. 1,50 EUR + 0,65% tilauksesta) 1 päivä 89 EUR (+ tilausmaksu alk. 1,50 EUR + 0,65% tilauksesta)

Tavallisen pääsylipun sijaan tapahtumaan on mahdollista ostaa Fast Lane -lippu, joka oikeuttaa sisäänpääsyn omaa, nopeampaa sisäänkulkuväylää pitkin. Fast Lane -lippuja on saatavilla rajoitettu määrä.


MAISTELUPAKETIT:

Festivaalikokemusta voi täydentää etukäteen myytävillä maistelupaketeilla.

Kolme ruokaa -maistelupaketti 36 EUR Paketti sisältää kolme ruokalippua (arvo yht. 36 EUR), joilla voi lunastaa lipun arvon mukaisen maisteluannoksen tapahtuman ruokaravintoloista.

Viisi juomaa -maistelupaketti 45 EUR Paketti sisältää viisi juomalippua (arvo yht. 50 EUR), joilla voi lunastaa lipun arvon mukaisen juoman tapahtuman ravintolapisteiltä.


Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

www.alapark.fi
www.instagram.com/alaparkfestivaali
www.facebook.com/alaparkfestivaali

Contact

Contact